Groep 1-2L

 

Welkom op de klassenpagina van groep 1/2 L!

 

 

 

BERICHTEN

08 feb 2018 - Mauritshuis
Vrijdag 2 februari zijn wij met de bus naar het museum gegaan. We gingen naar het Mauritshuis. In het Mauritshuis hebben we kennis gemaakt met Maurits Muis.

 

Maurits Muis woont in het Mauritshuis en elke avond, zodra het stil is geworden in het museum, komt hij tevoorschijn. Hij rekt zich uit, trekt zijn kraag netjes en strijkt zijn jasje glad.Hij is op weg naar zijn Meisje met de parel. Niets houdt hem weg van haar lieve glimlach: zelfs geen lekker eten en mooie bloemen. Maar dan op een avond is ze weg. Maurits Muis gaat dan samen met zijn dierenvriendjes uit de schilderijen opzoek naar het meisje met de parel.

 

In het museum heeft Maurits Muis ons rondgeleid en zijn we ook opzoek gegaan naar het meisje met de parel. En gelukkig was ze deze keer niet gestolen. Ook hebben we alle vriendjes van Maurits Muis ontmoet en we hebben zelf een vriendje voor hem geschilderd!

 

 


08 feb 2018 - Theatervoorstelling
Preview foto Woensdag 31 januari is orkest morgenstond bij ons op bezoek geweest. In de speelzaal hebben zij voor ons de voorstelling Sst! De tijger slaapt gespeeld. Sst! De tijger slaapt is het prentenboek dat centraal stond in de voorleesweek. En gaat over een tijger die jarig is en waarvoor de andere dieren een verassingsfeest voor gaan organiseren. 


Orkest morgenstond vertelde het verhaal met behulp van allerlei instrumenten. Na afloop van de voorstelling mochtend de kinderen vragen stellen aan de muzikanten en de instrumenten van dichtbij bekijken. Sommige kinderen mochten zelfs een even spelen op het instrument!

De kinderen hebben vol bewondering naar de voorstelling gekeken en er echt van genoten!


20 nov 2017 - Thema Herfst
Preview foto De afgelopen weken hebben wij gewerkt met het thema Herfst. We hebben van alles geleerd over de herfst. Wat er gebeurd met de natuur, welke dieren er horen bij de herfst, hoe een paddenstoel eruit ziet en over kabouters. We hebben ook een echte herfstwandeling in het bos gemaakt en lekker champignons gebakken en gegeten. Kortom het was een leuke thema, waarbij de kinderen heel veel hebben geleerd!

20 nov 2017 - Thema Griezelen
Preview foto Het thema van de kinderboekenweek was GRIEZELEN. In de klas hebben we allerlei activiteiten rondom het prentenboek Hennie de Heks gedaan. De kinderen hebben gespeeld in de heksenhoek en griezelgrot, hebben griezelgym gehad en hebben heksen, spoken en monsters geknutseld. Als aflsuiting hadden we een leuke heksenmiddag. De kinderen mochten die middag als griezels verkleed komen en we hebben allerlei spelletjes gedaan. Zo hebben we van een eierkoek een spin gemaakt, toverdrank gedronken en spullen onder de heksenhoed verstopt. Tot slot werd de winnaar van de gouden penseel (mooiste griezeltekening) bekend gemaakt en dat was DJ!

20 nov 2017 - Thema kleuren & vormen
Preview foto In het begin van het jaar zijn wij gestart met het thema kleuren en vormen. De kinderen hebben de kleuren en vormen geleerd. Ze hebben daarnaast ook geleerd over licht en donker, kleuren mengen en bijzonderen vormen.  De kinderen hebben de vormen geverfd en ermee geknutseld en elmer geknutseld, gerverfd en gekleurd. De kinderen hebben werkjes over de vormen en kleuren gemaakt. Daarnaast hebben we de regels van de klas geleerd.

12 apr 2017 - Carnaval
Preview foto Deze tijd van het jaar is het maar druk met alle feesten en uitjes die we hebben. Zo vieren we morgen Pasen, is het volgende week tijd voor de koningsspelen en gaan we na de meivakantie op schoolreis! Kortom een hele hoop leuke dingen. 

 

Deze klas houdt gelukkig wel van feestjes. Ze kunnen goed een feestjes van maken, zoals met carnaval! De kinderen waren prachtig verkleed en de kinderen hebben volop genoten van alle leuke activiteiten. Met als hoogtepunt de polonaise met alle kinderen van de hele school!

 

 


12 apr 2017 - Geit in de klas
Preview foto Het was even een beetje schrikken, want er stond ineens een geit in de klas! Gelukkig was er een hokje gemaakt in de gymzaal met stro, zodat de geit niet ging poepen en plassen in de klas. In de gymzaal hebben we eerst geluisterd naar een verhaal over de boerderij. We hebben geleerd waar ons ontbijt vandaan komt. Daarna mochten de kinderen de geit nog even aaien en uit hun hand laten eten. 

12 apr 2017 - Techniekweek
Preview foto Een paar weken geleden hebben we techniekweek gehad op school. In deze week hebben we van alles gedaan en geleerd over techniek. Iedere dag hebben we gekeken naar verschillende proeven. De kinderen hebben lavalampen en badzout gemaakt. Daarnaast hebben de kinderen bruggen en tenten voor poppen gebouwd. Er was ook een gastles over het bouwen van torens en hebben we in groepjes geprobeerd een zo hoog mogelijk toren te bouwen! Tot slot was er een leuke afsluitingen met alle kleuterklassen waarin de kinderen de aan elkaar proefjes hebben laten zien. Het was een top week!

16 feb 2017 - Thema feest
Preview foto De afgelopen weken en de komende week werken wij met het thema feest. We leren wanneer we feest vieren, hoe we feest vieren en welke woorden daarbij horen.
We hebben taarten gemaakt van papier, van zand en echte taart gegeten. Tijdens de gymles waren er allemaal ballonen waarmee we allerlei oefeningen hebben gedaan. In de poppenhoek kunnen de kinderen een verjaardag naspelen en bij de verteltafel kunnen de kinderen het verhaal van Kikker naspelen.
Tijdens dit thema hebben wij het verjaardagsfeestje voor Pip georganiseerd. Een echt verrassingsfeestje! Tot slot sluiten we af met een het carnavalsfeest. 

14 feb 2017 - Valentijnsdag <3
Preview foto Een fijne valentijnsdag! Ik hoop dat jullie allemaal de verassing van de kinderen op de mat hebben gekregen! 

 

Liefs alle kinderen van groep 1-2L 


22 jan 2017 - Kanjertraining
Preview foto Op onze school werken we met de kanjertraining. De kanjertraining is een social-emotionele methode die de kinderen leert om kanjers te zijn. Aan de hand van een verhaal leren de kinderen zichzelf kennen, hoe te handelen in sociale situaties, dingen zelf op te lossen en respect te hebben voor elkaar. Daarnaast wordt er gewerkt aan een positief klimaat in de klas waar iederen erbij hoort en zich thuis voelt. 

 

In het verhaal leren de kindern Max kennen. Max ontdekt een dorp waarin verschillen dieren wonen (konijnen, tijgers, apen en kraaien). Deze dieren dragen verschillende kleuren petten en deze petten staan voor bepaald gedrag. De dieren van het verhaal laten teveel van dat gedrag zien. De konijnen zijn overal bang voor, de vlerken spelen de baas en pesten en de apen lachen iedereen uit.

De tijgers dragen een witte pet en zijn zichzelf. De tijgers zijn dapper, helpen anderen en zijn te vertrouwen. In het verhaal krijgen ook de andere dieren een witte pet die ze bij hun kleur pet dragen. Door de witte pet zijn de dieren te vertrouwen en komt het goede van hun karakter naar boven. De kraaien zijn stoer, de apen humoristisch en de konijnen rustig en vriendelijk. 

 

Aan de hand van het verhalen en de dieren hebben wij regels in de klas: we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand blijft zielig. 


22 jan 2017 - Oudste kleutermiddag
Preview foto Op vrijdagmiddag is het oudste kleutermiddag.  Alleen de kinderen uit groep 2 zijn dan op school. Deze middag zijn we met een kleine groep, hierdoor is er extra aandacht voor de kinderen. 

 

Op deze middag zijn we bezig met de voorbereidingen voor groep 3. We zijn bezig met voorbereidend lezen, rekenen en schrijven. We maken er een leuke en gezellige middag van en de kinderen leren door leuke opdrachten die de kinderen uitdagen. Bijvoorbeeld schrijven in scheerschuim, een letterknutsel maken of spelletjes.

 

De kinderen krijgen op deze middag de letter van de week aangeboden. Met deze letter maken we een woordweb, een knutsel en een werkblad. De letterknutsel en het werkblad komt in het letterboek van de kinderen. Aan het eind van het jaar hebben de leerlingen dus een boek vol met de letters die zij geleerd hebben. De letters die we geleerd hebben komen op de lettermuur te hangen. 
We hebben ook een letterkoffer. In deze koffer verzamelen we spullen die beginnen met de letter die we geleerd hebben. Ieder kind mag de letterkoffer een keer mee naar huis nemen. Thuis mag de koffer dan gevuld worden. De spullen blijven een week op school en daarna krijgen de kinderen ze weer mee naar huis.

 


19 jan 2017 - Thema winter
Preview foto De komende tijd werken wij met het thema winter. Wij leren woorden over de winter, knutselen over de winter, leren liedjes en versjes over de winter en we maken werkjes over de winter.
In de klas hebben we een winterwinkel waar de kinderen in kunnen spelen. Hier kan je alles kopen om je warm te houden!
In de winter drink je natuurlijk warme chocolademelk met slagroom! De juf heeft beloofd als de kinderen heel lief zijn dat ze dit gaat meenemen! 
Gelukkig hebben we ook echt winterweer. De kinderen hopen nog wel op sneeuw, zodat ze lekker kunnen sleeën en een sneeuwpop kunnen maken. We doen dan ook de sneeuwdans, maar tot nu toe is het nog niet gelukt. 

07 jan 2017 - Een gelukkig nieuwjaar!
Preview foto Ik wens alle kinderen en ouders een fijn, gezellig, liefdevol en gezond 2017!